Komentarze

CZE

29

linkologia.pl spis.pl
 
desery

 Wszystkie sezonowe owoce wydrylowane, wieksze pokrajane, ułożyć na szklannej misce, posypać cukrem i skropić rumem. Po godzinie (tuż przed wydaniem ) pokrywa sie je na misce lub nałożone na mniejsze miseczki lub płaskie kieliszki, kremem waniliowym.

Przepis na krem: 1/2 l mleka gotuje się z łyżeczką masła, kawałkiem wanilii i 5. kostkami cukru. W odrobinie mleka rozbija sie osobno 3 żółtka i łyżeczki mąki. zalewa gotującym mlekiem z wanilią. zaciąga na ogniu, a gdy zgęstnieje i trochę przestygnie, dodaje się piane z białek, miesza i zastudza. Krem, nałożony na owoce, ubiera się odrobiną bitej śmietany i wybranym owocem. 
 
Znalezione obrazy dla zapytania fruits au rhum avec de la crème
elaale   tagi:

CZE

29

Opowieści kulinarne
15:55:45
No na to bym nie wpadła... surowy kompot. Ale wydaje się logiczne. Chyba ten rum załatwia sprawę.