Komentarze

LIP

06

linkologia.pl spis.pl
 
przetwory, ryby

  Oczyszczone ryby nasala się i odstawia, tym czasem gotuje się smak z jarzyn ładnie pokrajanych . Gdy jarzyny są na pół ugotowane, dodaje się (na litr smaku) kieliszek winnego octu, szklaneczkę kwaśnego wiina, dwie kostki cukru, parę liści laurowych, ziela angielskiego i  pieprzu zwykłego w całości, oraz cebulę pokrajaną w krążki, wkładać rybę całą,, lub jeśli  w iększa, pokrajaną w dzwonka i gotuje w smaku powoli do rniękkóści, po czym się odstawia naczynie wraz z rybą. Po zupełnym ostudzeniu układa się rybę w słoju i zalewa smakiem. Marynatę przechowuje się w suchym i chłodnym miejscu nawet parę tygodni. 

 Znalezione obrazy dla zapytania PSTRĄGI W MARYNACIE

Inny sposób mniej znany, zaleca usmażyć rybę na o liwie, ułożyć w słoju i zalać ostudzonym smakiem i ugotowanym z odjętych główek i ogonów, oraz jarzyn i innych dodatków, jak wyżej podano
 Znalezione obrazy dla zapytania PSTRĄGI W MARYNACIE
elaale   tagi:
Brak komentarzy