Archiwum - lipca 2018

LIP

01

linkologia.pl spis.pl
 
mięsa

  Ulubiona potrawa Wiedeńczyków, odawana zazwyczaj na śniadanie. Na te potrawę używa się wieprzowiny od brzucha, głowizny lub kolanka. Mięso przystawia się do gotowania w garnku grubym emaliowanym, z wodą pod przykryciem, dodaje się lyżkę octu, cebulę, soli, całego pieprzu i listek laurowy, zagotowuje, zdejmuje pianę, aby mięso bylo czyste i gotuje na wolnym ogniu powoli przez 1.5do 2 godzin. Trzonkiem drewnianej lyżki, która powinna łatwo wchodzić w mięso, próbuje się jego miękkość. Wylożone na półmisek i pokrajane, posypuje się gęsto tartym chrzanem i polewa gorącym rosołem. Podaje sie z ziemniaczkami w mundurkach. 

 Znalezione obrazy dla zapytania Meat with horseradish

elaale   tagi: