Archiwum - września 2017

WRZ

05

linkologia.pl spis.pl
 
grzyby

 Do sporządzania tej potrawy nadają się każde grzybki jadalne, nie muszą być koniecznie prawdziwe borowiki. Grzybki np. opieńki (doskonały, nieślubnie pogardzany grzybek), oczyszczone i drobno pokrajane , dokładnie wymyte, wkłada się do ryneczki, dodaje łyżkę masła i drobno skrajaną cebulkę i dusi do miękkości na małym ogniu . bardzo lekko podlane. Do uduszonych i trochę ostudzonych grzybków dodaje się kilka łyżek zielonego groszku, osobno uduszonego tylko z wodą i solą, kilka drobno pokrajanych szyjek rakowych, soli i pieprzu oraz siekanej, zielonej pietruszki 1 jajo i tyle tartej bułki, aby masa nadawała się do formowania kotlecików. Wysmażone szybko w mieszanym tłuszczu podaje się z młodymi ziemniaczkami lub kaszą krakowską. 

 Znalezione obrazy dla zapytania KOTLECIKI Z GRZYBÓW

elaale   tagi: grzyby

aparatka2 | robert-rob | naukajazdywroclaw6 | tesknie | best-and-friends | Mailing