Archiwum - września 2017

WRZ

03

linkologia.pl spis.pl
 
mięsa

 Z 1 1/2 kg rostbefu odjąć kości, skropić octem, przycisnąć talerzem i odstawie na 1—2 dni w chłodne miejsce. W dniu, kiedy ma być użyty rano ubić go lekko pałką, natrzeć oliwą i popruszyć pieprzem. Na pół godziny przed obiadem, wstawia się mięso na ruszcie do gorącej rury, piecze 15 minut, następnie odwraca łopatką (nigdy widelcem, aby soku nie tracił), piecze dalsze 15 minut i wydaje na pół­ misek. Po 5 minutach krajać. Do przyrządzania prędkich mięs z rusztu nadają się tzw. gazowe grillery będące w użyciu przy kuchenkach gazowych.

   Znalezione obrazy dla zapytania ROSTBEF Z RUSZTU

elaale   tagi: mięso

pijanedoznania9 | belief | kobietki-pl | budujemydomy | dawidol | Mailing