Archiwum - września 2017

WRZ

29

linkologia.pl spis.pl
 

 Proporcja:
1 szczupak, 7—8 szklanek kwasu buraczanego, łyżka mąki, łyżka oliwy, 50 dag rodzynków, 1 cytryna, 1 brukiew, 1 kalarepa, 1por, 1 burak słodki., 1 - 2 marchwie, 1 seler, 2 pietruszki, 1 cebula,
trochę angielskiego pieprzu i bobkowych liści.
8 szklanek kwasu buraczanego przegotować z włoszczyzną i podanymi jarzynami. Szczupaka dużego, nasolonego, pokrajać na dzwona, zalać tym smakiem, dodać pieprzu angielskiego, bobkowego liścia, zagotować, zaprawić masłem z mąką lub oliwą, albo dobrym słonecznikowym olejem, jeżeli kto chce; dodać cytryny obranej, pokrajanej i dużych rodzynków. Gdy się sos dobrze wydusi, ryba bę­dzie gotowa. Okłada się ją farszem z jarzyn, które gotowane były razem z nią.

 Znalezione obrazy dla zapytania Sos

elaale   tagi: